Hoe werkt een Lucht-Water warmtepomp?

Een Lucht-Water warmtepomp, ook wel luchtwarmtepomp genoemd, haalt de energie uit de omgevingslucht . De warmtepomp zuigt de buitenlucht op. Door compressie wordt de duurzame energie die uit de buitenlucht is gehaald opgewaardeerd tot warmte die u kunt gebruiken voor uw verwarming en voor uw warme water. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen (tot – 20 graden) kunt u uw huis verwarmen.

Verschil lucht-water warmtepomp en aardwarmtepomp

Het verschil tussen een lucht-water warmtepomp en een aardwarmtepomp zit eigenlijk al in de naam. De Lucht-Water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als duurzame energiebron terwijl de aardwarmtepomp de constante temperatuur van de aarde gebruikt. Het voordeel van een lucht-water warmtepomp is dat er niet geboord hoeft te worden. Dit is bijvoorbeeld een voordeel als u weinig ruimte heeft om te boren of uw huis moeilijk bereikbaar is om te boren.

Een Lucht-Water warmtepomp wordt, afhankelijk van uw situatie, soms gekoppeld aan uw bestaande cv installatie. Wij noemen dit een Hybride oplossing . De bestaande installatie zorgt dan voor warm tapwater. Bovendien kan de cv-ketel bijspringen als de buitentemperaturen erg laag zijn. De automatische besturing van de warmtepomp kiest dan voor de meest voordelige vorm van verwarmen, zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen. Bij een Hybride oplossing blijft de gasaansluiting bestaan.

lucht-water warmtepomp

Rendement warmtepomp lucht water

Wat levert zo’n warmtepomp u nou eigenlijk op? Het aanschaffen van een lucht-water warmtepomp is een investering, maar u haalt er dan ook veel rendement uit. Een warmtepomp is een duurzame manier van energie opwekken. Een warmtepomp heeft namelijk minder energie nodig dan dat hij levert. Een warmtepomp kost dus minder energie en het is beter voor het milieu.

Een warmtepomp laten installeren

Geo-Energie is specialist in het installeren en onderhouden van uw luchtwarmtepomp. Tevens kunt u bij ons terecht voor advies. Het is begrijpelijk als u zelf niet meer weet welke warmtepomp nou het beste bij uw woning past. Wij kunnen u hierover adviseren, zodat u met een gerust hart de juiste warmtepomp kunt aanschaffen. U kunt natuurlijk nu ook al vrijblijvend een offerte aanvragen, maar als u eerst op zoek bent naar informatie neem dan gerust contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?
  • Alle soorten pompen
  • Merkonafhankelijk
  • Compleet ontzorgen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Betrouwbare partners Vaillant, PicoEnergy en NIBE

Bekijk wie u voor gingen