Aardwarmtepomp

Een aardwarmtepomp of bodem-gekoppelde warmtepomp maakt gebruik van de warmte en de koelte in de bodem. De bodemtemperatuur tot circa 70 meter diepte constant ongeveer 10 graden. Voor de aardwarmtepomp worden er 1 of meerdere gaten geboord tot circa 70 meter diepte. Hierin worden sondes aangebracht die de aardwarmte (en ’s zomers de koelte) uit de grond opnemen. Het gaat om een gesloten systeem (geen uitwisseling van vloeistof met bodemwater) dat vrijwel overal mag worden toegepast.

Installatie aardwarmtepomp door Geo-Energie

  • Geo-Energie beschikt over een eigen gecertificeerd boorbedrijf om deze boringen op een verantwoorde manier uit te voeren.
  • Geo-Energie heeft alles in eigen beheer. Van advies tot installatie en onderhoud, alles doen wij met eigen mensen.
  • Het boren voor uw aardwarmtepomp doet Geo-Energie zelf. Wij hebben een eigen boor en gespecialiseerde mensen.

Waarom een aardwarmtepomp?

De aardwarmtepomp is ideaal bij nieuwbouw of verbouw. Gaat u bouwen in een wijk zonder gasaansluiting dan is de aardwarmtepomp de meest comfortabele en duurzame oplossing voor verwarming en koeling. De aardwarmtepomp kan naast verwarmen op warme dagen ook koelen.

Verwarmen en koelen met een warmtepomp

Een zeer goed geïsoleerd huis raakt in de zomer slecht zijn warmte kwijt. Op dat moment is koeling een niet te onderschatten voordeel. Het gaat hierbij om zgn. passieve koeling: de relatief lage temperatuur van de aarde wordt gebruikt voor de koeling. Een gasketel en airconditioner zijn hierbij overbodig. Omdat de warmtepomp werkt met lage temperaturen voor verwarming, werkt het systeem het beste met lage-temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren.

Warm water, douchen, sanitair gebruik met een warmtepomp

Voor het warm tapwater wordt een boiler aan de warmtepomp gekoppeld (waarin het warm tapwater dat de warmtepomp maakt wordt opgeslagen). De warmtepomp staat meestal binnen en neemt circa 1 tot 2 m2 in beslag. Er zijn ook aardwarmtepompen of bodem-gekoppelde warmtepompen die buiten kunnen staan, een goede oplossing als u binnen weinig ruimte heeft.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen