Gecertificeerd boorbedrijf

Geo-Energie is een gecertificeerd boorbedrijf. Dit geeft u de garantie dat het bodemenergiesysteem voor uw woning van begin tot eind perfect wordt ontworpen, geïnstalleerd en opgeleverd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Voordeel van een eigen boorbedrijf

Geo-Energie heeft haar eigen boorbedrijf. Hierdoor bent u er altijd van verzekerd dat het bodemenergiesysteem van begin tot eind perfect op elkaar aansluit. Van bron tot verwarming, koeling en warm tapwater.

Geo-Energie kan de advisering en aanleg van warmtepompen geheel in eigen beheer uitvoeren. Geo-Energie is volledig gecertificeerd en geeft dus vakmanschap en zekerheid.

Bodemenergie om uw woning te verwarmen

De energie in de bodem kan op een slimme manier worden gebruikt voor de verwarming en koeling van uw woning. De hernieuwbare energie uit de bodem is van nature aanwezig en met een bodemenergiesysteem kan je hiervan het hele jaar gebruik maken.

Ook kan bodemenergie worden gebruikt om te koelen. Door gebruik te maken van de constante temperatuur in de bodem, kan hetzelfde energiesysteem je woning in de zomer aangenaam koel houden.

Hoe werkt het?

Een gesloten bronsysteem bestaat uit 1 of meer diepe boringen. Hoe groter de warmtepomp, hoe meer boringen er nodig zijn.

Via een gesloten systeem wordt vloeistof in leidinglussen rondgepompt. De vloeistof komt NIET in contact met de grond. Het is dus een gesloten bronsysteem. De leidinglussen nemen koude of warmte op uit de bodem. De bodemenergie die zo wordt gewonnen zal door een warmtepomp worden afgegeven aan vloerverwarming, radiator of boiler in uw woning.

Informatie aanvragen 

Binnen 1 werkdag reactie per e-mail

pijl%20Geo_1.png

Bouw soort
Naam
Woonplaats

Aardwarmte

De aarde wordt verwarmd door de zon. De aarde slaat deze warmte op, daardoor heeft de bodem op ongeveer 70 meter diepte  een constante temperatuur van circa 10 graden.

Afhankelijk van het vermogen dat uw warmtepomp nodig heeft wordt een aantal boringen uitgevoerd tot max. 130 meter. Voor deze boringen heeft u niet veel ruimte nodig. Bij meerdere boringen liggen deze circa 6 meter uit elkaar. Dus ook met beperkte beschikbare grondoppervlakte kunt u een gesloten bron laten aanleggen.

In het boorgat wordt een sonde geplaats in een U-lus. De vloeistof in deze lus neemt de warmte op. Deze warmte wordt getransporteerd naar de warmtepomp.

Is een warmtepomp ook geschikt voor uw woning?

De bodem van Nederland verschilt van plaats tot plaats. Geo-Energie kent de samenstelling van de Nederlandse bodem en heeft de juiste technologie en software om te garanderen dat uw woning altijd comfortabel warm is.

Een gesloten bron aanleggen is altijd maatwerk. Heeft u hierover een vraag? Neem dan gerust contact op.

 

Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen