Hoe werkt de installatie door Geo-Energie?

Geo-Energie is een 100% gespecialiseerde warmtepomp-installateur. Alles rondom de installatie van een warmtepomp en eventuele bodembron doen wij met eigen mensen en machines. Wij beschikken over alle vereiste certificaten.

Wij zijn specialist

Geo-Energie is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van warmtepomp-installaties en heeft hier al circa 20 jaar ervaring mee. Wij adviseren, ontwerpen, boren de bodembron, monteren de warmtepomp, en eventueel uw vloerverwarming, en onderhouden de warmtepomp. Zo zorgen wij ervoor dat u uw huis comfortabel kunt verwarmen en koelen, en tegelijk zoveel mogelijk energie (en dus geld) bespaart.

Ons eigen boorbedrijf

Bij bodem-gekoppelde warmtepompen (ook wel: aardwarmtepompen) leggen wij de bodembron dus zelf aan, met onze eigen boormeesters en boormachines. Op deze manier kunnen wij, als een van de weinige warmtepomp-specialisten, de goede werking van het totaal van de bodem-bron en de warmtepomp garanderen.

Certificering

Wij beschikken over alle vereiste certificeringen om bodembronnen te mogen aanleggen (BRL 11000) en om alle type warmtepompen te kunnen aanleggen (BRL 6000-21). Elk jaar wordt onze vakkennis en kunde door de KIWA gecontroleerd.

 

Een warmtepomp installeren in 7 stappen

Stap 1: Advies met prijsindicatie

Een goed begin is het halve werk! Dus wij beginnen met het geven van advies dat past bij uw woning en uw wensen.

Als u bij Geo-Energie een prijsindicatie aanvraagt, verstrekt u ons al een aantal gegevens over uw (toekomstige) woning. U ontvangt van ons daarna binnen een week een eerste advies-met-prijsindicatie.

Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan

Stap 2: Maatwerkofferte

Wekt dit advies uw interesse, dan volgt meestal een persoonlijk gesprek, waarin wij dieper ingaan op uw wensen en de bijzonderheden van de woning. Bij nieuw te bouwen woningen doen we dit “met de tekening op tafel”. Bij bestaande woningen willen wij dan graag ook het huis en de bestaande installatie opnemen.

Met de informatie die wij zo ontvangen hebben, berekenen wij het benodigde vermogen van de warmtepomp en de bodembron. U ontvangt een offerte, en dan weet u de vaste all-in prijs waarvoor wij u totaal kunnen ontzorgen.

Stap 3: Voorbereiding van de installatie

Na de opdrachtbevestiging melden wij (bij bodem-warmtepompen) de boringen bij de Gemeente of de Omgevingsdienst en plannen in overleg met u de data voor het boren van de bodembron en het monteren van de warmtepomp.

Voor het boren van de bodembron hebben we ongeveer 1-2 dagen nodig. Het monteren van de warmtepomp kost 2-3 dagen.

Stap 4: Aanleg van de bodembron (het boren)

Als u kiest voor een lucht-warmtepomp is dit stukje uiteraard niet van toepassing.

In de meeste gevallen wordt de bron door middel van (spoel-)boren aangelegd: met de boormachine wordt een boorgat van 70-150 meter diep geboord door water in de grond te spuiten.

Boordmachine%20in%20actie%20in%20Zoetermeer.jpg

Boormachine in actie in Zoetermeer

 

In dit boorgat wordt een sonde (=flexibele leidingen van PE) van dezelfde lengte gebracht: dit is een dubbele leiding in de vorm van een langwerpige U.

De capaciteit van de bodembron wordt bepaald door het totaal aantal geboorde meters. Soms is meer dan 1 boring nodig.

Als er meerdere boringen worden gemaakt, en dus ook meerdere sondes in de bodem worden gebracht, worden deze sondes eerst met elkaar verbonden en daarna in de woning aan de warmtepomp gekoppeld.

Stap 5: Monteren van de warmtepomp en de warm-tapwater boiler

Een bodem-warmtepomp wordt (meestal) in de woning geplaatst. Bij een bestaande woning vaak op de plaats van de gasketel, omdat daar de leidingen voor verwarming en warm tapwater beginnen. De leidingen van de bodembron (zie hiervoor) worden dus ook naar deze plaats geleid.

Een lucht-warmtepomp heeft per definitie een buiten-deel als warmtebron. Hier stroomt lucht doorheen. Dit deel kan in de tuin worden geplaatst, of op een plat dak. Via leidingen wordt het buitendeel verbonden met het binnen-deel, dat bij bestaande woningen meestal op de plek van de gasketel wordt geplaatst, omdat daar de leidingen voor verwarming en warm tapwater beginnen.

De warmtepomp, of het binnen-deel van de lucht-warmtepomp, wordt dus aangesloten op het zogenaamde “afgiftesysteem” (=de vloerverwarming en/of de radiatoren). Zo kan de warmtepomp het huis verwarmen en ’s zomers koelen.

Het warme tapwater wordt door de warmtepomp gemaakt en bewaard in een boilervat. Dit boilervat wordt aangesloten op de warm-water leidingen van uw huis.

Dit boilervat kan ingebouwd zijn in (het binnen-deel van) de warmtepomp. De inhoud hiervan is dan maximaal ca. 180 liter. Wilt u meer warm tapwater dan plaatsen we een niet-ingebouwd boilervat, met een inhoud van naar wens 300, 400 of 500 liter.

Op deze pagina vindt u meer informatie over welke soorten warmtepompen er zijn.

Stap 6: Overdracht aan u

Als de warmtepomp eenmaal werkt, geven wij u een uitleg waarmee u zelf aan de slag kunt. Een warmtepomp is net zo eenvoudig te bedienen als een 'gewone' cv-installatie!

Stap 7: Onderhoud in de jaren na de installatie

Bijna al onze klanten sluiten een onderhoudsabonnement bij ons af, zodat ze ervan verzekerd zijn dat hun warmtepomp steeds op tijd preventief wordt onderhouden, en op die manier een langere levensduur heeft, en energiezuiniger werkt.

 

Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan

Informatie aanvragen 

Binnen 1 werkdag reactie per e-mail

pijl%20Geo_1.png

Bouw soort
Naam
Woonplaats

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen