Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke en energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. In plaats van gas om uw huis te verwarmen gebruikt een warmtepomp de energie uit de aarde of uit de lucht. Een bodemgekoppelde warmtepomp gebruikt de aardwarmte ofwel de warmte uit de bodem om uw huis te verwarmen en warm water te maken.

Een Luchtwarmtepomp (ook wel Lucht/Water warmtepomp) haalt de warmte uit de lucht om uw huis te verwarmen en om warm (tap) water te maken.

Soms wordt een warmtepomp gekoppeld aan uw bestaande ketel, de hybride oplossing. De bestaande ketel wordt dan gebruikt om warm water te maken en kan de warmtepomp ondersteunen als het erg koud is buiten.

Voordelen

  • Energiebesparing
    Met een warmtepomp bespaart u op energiekosten omdat deze gratis energie gebruikt uit de natuur. Afhankelijk  van uw situatie kunt u tot wel 60% besparen op uw energiekosten. En als u dat wilt kunt zelfs zonder gasaansluiting. U bespaart dan ook de jaarlijkse vaste kosten van een gasaansluiting en bij nieuwbouw hoeft u geen aansluiting aan te leggen.
  • Verwarmen en koelen
    Met een warmtepomp verwarmt u uw huis op een comfortabele manier. Omdat de warmtepomp voor de verwarming gebruik maakt van lage temperaturen wordt uw huis op een prettige en gelijkmatige manier verwarmt.
  • Minder CO2 uitstoot
    Warmtepompen maken gebruik van de energie in de natuur, de bodem of de lucht. Om deze reden is de CO2 uitstoot veel minder dan bij gewone verwarming. Als de warmtepomp ook nog eens groene stroom gebruikt of stroom van uw zonnepanelen, dan wordt helemaal geen fossiele brandstof gebruikt! Nog beter voor het milieu.

Wat is de werking van een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt door gebruik te maken van de warmte uit de aarde of uit de lucht. Deze bronnen hebben een relatief lage temperatuur. De warmtepomp is in staat om warmte te onttrekken aan deze bron en deze op te waarderen naar een hogere temperatuur die gebruikt wordt voor verwarming of warm tap water. Andersom kan de relatief lage temperatuur van de aarde of de lucht in de zomer worden gebruikt voor de koeling van uw huis.

Eigenlijk werkt de warmtepomp een beetje als een omgekeerde koelkast.

In deze video ziet u hoe een warmtepomp werkt.

Installatie door Geo Energie

Een warmtepomp adviseren en aanleggen is altijd maatwerk en vraag om specialistische kennis. Een gewone warmtepomp installateur heeft deze kennis vaak niet in huis, is niet gecertifieerd en zal u daarom vaak niet kunnen of willen helpen. Geo-Energie is een bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in de advisering en de installatie. Zowel voor aardwarmtepompen als voor lucht-water warmtepompen en hybride waterpomp oplossingen bent u bij ons aan het goed adres. Wij zijn volledig gecertificeerd en hebben zelfs een eigen boorbedrijf. Zo kunnen wij u 100% goed adviseren en volledig ontzorgen. Doordat wij merkonafhankelijk zijn, bent u zeker van een objectief advies.

Wilt u meer weten over dit onderwerp van Geo-Energie? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen