0113- 671600

Download de brochure

Vul onderstaand uw naam en e-mailadres in en download
direct de Geo Energie brochure over warmtepompen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

hybride warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp is één van de soorten warmtepompen die u kunt vinden bij GEO-Energie. Hier leest u alles over de werking van een hybride warmtepomp en wat de voordelen van deze soort warmtepomp zijn.

Hybride betekent letterlijk een kruising tussen twee dingen. In dit geval staat hybride voor de kruising tussen een lucht-water warmtepomp en een bestaande cv ketel. Als een lucht-water warmtepomp wordt gekoppeld aan uw bestaande cv ketel, dan spreken we over een hybride oplossing, of een hybride warmtepomp. Bij een hybride warmtepomp zal de Lucht-Water warmtepomp gebruik maken van de duurzame energie die is opgeslagen in de buitenlucht. Om zo uw huis te verwarmen. Dit kan zelfs bij buitentemperaturen onder de nul graden Celsius.

Als de temperaturen erg laag zijn en uw verwarming erg veel warmte vraagt, dan kan het energiezuiniger zijn om uw bestaande cv-ketel te laten bijspringen. Een controller zorgt ervoor dat de keuze tussen de hybride warmtepomp en de cv ketel automatisch wordt gemaakt. Daarnaast zorgt uw bestaande installatie voor het warme water in huis.

hybride warmtepomp

Waar staat een hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is eigenlijk niet één warmtepomp. De hybride warmtepomp is een warmtepomp die wordt gekoppeld aan uw bestaande cv-ketel. De buiteneenheid van de lucht water warmtepomp staat buiten, maar dit kan in principe overal buiten zijn. Wel is het verstandig om rekening te houden met de afstand tot de bestaande installatie. De meest energiezuinige oplossing is wanneer de warmtepomp dicht bij de cv ketel staat. De bestaande cv ketel en warmwaterinstallatie kunnen gewoon blijven staan op hun huidige plek. Een slimme thermostaat, ofwel een controller, berekent zelf welke energiebron het hoogste rendement biedt. Daarbij wordt er ook rekening gehouden met de energieprijzen. Op deze manier zorgt de thermostaat ervoor dat u altijd het meest goedkoop en het meest duurzaam uit bent.

Waarom een hybride warmtepomp?

De voordelen van een hybride warmtepomp zijn als volgt:

  • Helpt uw ketel bij het maken van warm water, daarmee bespaart u gas.
  • Ideaal om voor een energieneutraal huis te kiezen met behoud van uw huidige ketel.
  • Zowel voor de verwarming van uw woning als voor warm tapwater.
  • Ook geschikt bij minder goed geïsoleerde huizen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de hybride warmtepomp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, of vraag direct een offerte aan.