Aardwarmte energie

De aarde slaat warmte van de zon op. De zon verwarmt de aarde. Met een bodemgekoppelde warmtepomp haalt u deze duurzame energie uit deze natuurlijke energiebron en gebruikt u de aardwarmte voor de verwarming of koeling van uw huis en voor warm water. Zonne-energie wordt vanaf de lente, tot in de verre zomer en herfst opgebouwd in de bodem. Ook in een minder mooie zomer wordt er voldoende energie opgebouwd in de aarde. In de herfst en winter is er dan voldoende energie in de aarde opgeslagen om uw huis te verwarmen.  Op circa 50 meter is de aardwarmte constant ongeveer 10 graden.

Voordelen van het gebruiken van aardwarmte energie

1. Besparing op energie en CO2. Om te verwarmen en te koelen haalt een aardwarmtepomp de energie uit de bodem. Dat is duurzaam en zuinig. U kunt tot wel 45% besparen op uw energieverbruik, afhankelijk van uw situatie. Een aardwarmte -of bodemgekoppelde warmtepomp bespaart tot 45% CO2 uitstoot en draagt zo bij aan een beter milieu.

2. Geen gasaansluiting meer nodig. Bij een warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte heeft u geen gasaansluiting meer nodig om uw huis duurzaam te verwarmen en van warm tapwater te voorzien.

3. Comfort en betrouwbare technologie. Verwarming van uw huis met aardwarmte is een comfortabele manier van verwarmen. Omdat de warmtepomp lage temperaturen gebruikt voor verwarmen heeft u veel minder last van luchtcirculatie en stof. U ervaart een stabiele en prettige warmte, zonder tocht. De warmtepomp technologie van Geo-Energie wordt al > 20 jaar toegepast. Geo-Energie zorgt voor het onderhoud en geeft 20 jaar garantie op de bodembron.

Wat zijn de kosten van aardwarmte?

De energie die opgeslagen zit in de aarde is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. De aardwarmte zelf is gratis. Maar om deze te kunnen gebruiken heeft u een bron nodig en een warmtepomp die de aardwarmte omzet is warmte voor uw verwarming of warm tapwater. Voor de bron worden er 1 of meerdere gaten geboord tot circa 50 meter diepte. Hierin worden lussen leidingen gelegd (sondes), in een gesloten systeem. Een aardwarmte of grondgebonden warmtepomp is altijd maatwerk. De kosten hangen af van de grootte en mate van isolatie van uw huis, het aantal bewoners en uw wensen. Wij maken graag een offerte voor u.

Subsidie voor uw aardwarmtepomp

Sinds 1 januari 2016 kunt u subsidie krijgen op een aardwarmte pomp. Deze subsidie geldt zowel bij Renovatie als bij nieuwbouw. Voor alle voorwaarden klikt u hier. 

Geo-Energie adviseert uitsluitend  aardwarmtepompen en lucht/water warmtepompen die voorkomen op de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie.

Aardwarmte installatie door Geo-Energie

  • Geo-Energie is gespecialiseerd in warmtepompen en heeft meer dan 20 jaar ervaring.
  • Geo-Energie is een gecertificeerd boorbedrijf. Dat houdt in dat Geo-Energie zelf de benodigde boringen voor de aardwarmtepomp uitvoert.
  • Geo-Energie adviseert, installeert en boort in eigen beheer en is volledig gecertificeerd.
  • Geo-Energie is merk onafhankelijk en biedt altijd maatwerk.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen