Warmtepomp installatie woonhuis in Terneuzen

Vraag van de klant

Voor een woonhuis kregen wij een aanvraag uit Terneuzen voor 3 verschillende onderdelen in -en rondom het huis. Naast het woonhuis zijn ook het zwembad en het atelier voorzien van een ruimte -en zwembadverwarming van ons.

Specificaties

Type woning
Vrijstaande boerderij
Inhoud van de woning
758
Aantal bewoners
12
Type verwarming
Warmtepomp Neura 14 Kw NDX met horizontaal captatienet, installatie voorzien van buffer en boiler.

Vrijstaande boerderij

Het woonhuis (758m2) is voorzien van een Vaillant 17 kW ten behoeve van woonhuisverwarming met daarbij een 400 liter warmtepompboiler voor tapwaterbereiding. Naast het woonhuis is ons ook gevraagd het atelier en zwembad te voorzien Geo-direct voor ruimteverwarming en zwembadverwarming van respectievelijk 8 en 10 kW.

"Wij zijn heel tevreden met de keuze voor een bron warmtepomp en de aanleg. De installatie kan de huidige warmtevraag momenteel goed dekken en is comfortabel. Hoe een en ander zich zal gedragen in een strenge winter en zomer (koeling) moeten we nog ervaren."

Terugverdientijd warmtepomp

De vraag voor een warmtepomp kwam mede door het feit dat het gezin een grootverbruiker op het gebied van energie was. Doordat de eigenaar van het huis met een omvang van 758m2 hierop wilde besparen en minder CO2 wilde uitstoten is hij op zoek gegaan naar alternatieven. Door de drastische aanpak voor de installatie is voor deze vrijstaande boerderij inclusief zwembad en atelier de terugverdientijd op 14 jaar gesteld. 

Voordelen warmtepomp installatie

Hoewel er vaak wordt gedacht dat warmtepompen alleen voor nieuwe en grote huizen zijn is het voor kleinere huizen ook in veel gevallen voordelig om een warmtepomp aan te schaffen die binnen enkele jaren terug te verdienen is.

Wilt u meer weten over de terugverdientijd of op welke manier wij de installatie verzorgen, neem dan contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen