Nieuwbouw Herenhuis in Dordrecht

Vraag van de klant

Aan Geo-Energie is gevraagd een voorstel te doen voor een nieuwbouw herenhuis in Dordrecht. Omdat het gaat om een goed geïsoleerd nieuwbouwhuis is het ook belangrijk dat er een mogelijkheid is om het huis in de zomer te koelen. Door de goede isolatie is het steeds moeilijker om, bi mooi weer, de warmte kwijt te raken. Passief koelen is dan een interessante, energiezuinige oplossing. Geo-Energie heeft geadviseerd om een Vaillant VWF 87/4, 8,9kW met passieve koeling module te installeren.

Specificaties

Type woning
Herenhuis
Inhoud van de woning
Circa 520 m3. Verwarmbaar vloeroppervlak 195m2
Aantal bewoners
4
Type verwarming
Vloerverwarming en laag temperatuur radiatoren

Ons advies:

Geo-Energie heeft een bodem gekoppelde warmtepomp (bodem energie systeem) geïnstalleerd. Het gaat om een Vaillant  flexoTHERM 8,9 kW pomp met ingebouwde mogelijkheid tot passief koelen. Voor de warmwater voorziening is een separate boiler van 300 liter geplaatst. Voor de energie voor de warmtepomp  zijn er 3 grondboringen verricht. De boringen zijn Sonisch (grondverdringend) uitgevoerd.

 

"Wij vinden de verwarming door de warmtepomp heel erg prettig. Omdat de temperatuur nauwelijks schommelt is het gelijkmatig en aangenaam warm"

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen