Vloerverwarming en koeling

Uw warmtepomp biedt u warmte, maar dezelfde installatie kan uw woning ook passief koelen. Door vloerverwarming en vloerkoeling zo wordt uw huis nog comfortabeler: Koel in de zomer en warm en behaaglijk als het frisser wordt. Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam vooruitzicht. Het opwekken van deze koelte kost niets.

Hoe werkt het?

Koele kamers

De bovenste laag van de aardkorst (vanaf ongeveer 1 meter tot 100 meter) in Nederland is 9 a 10oC warm, of beter: koud. Deze temperatuur is vrij constant. De zon heeft er vrijwel geen invloed op. Door koelvloeistof op ongeveer 60 meter diepte af te laten koelen tot deze bodemtemperatuur en vervolgens daarmee het water in uw vloerverwarming af te koelen, daalt de temperatuur in uw woning en ontstaat er een heerlijk koel en aangenaam klimaat. Het koelen van het water kost (bijna) geen energie. U betaalt alleen de energie van de transportpomp.

2-in-1 systeem

Uw warmtepomp installatie is dus 2-in-1, een geïntegreerd verwarmings- en een koelsysteem! U maakt gebruik van dezelfde bron om uw woning te verwarmen en te koelen. Dat is duurzaam, voordelig en energievriendelijk.

Voordelen:

  • Sterke vermindering CO2– en andere emissies
  • Geen geluidsoverlast voor omgeving (in tegenstelling tot dak-units van o.a. airco’s)
  • Gering ruimtebeslag installatie
  • Bedrijfszeker
  • Lange levensduur
  • Lage onderhoudskosten

Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen