Luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp van GEO-Energie.nl

Een luchtwarmtepomp verwarmt uw woning met behulp van de buitenlucht. Er zijn warmtepompen die tot buitentemperaturen van -20 graden uw woning kunnen verwarmen. Een gasketel is hierbij dus overbodig. Vanwege het feit dat de warmtepomp werkt met lage temperaturen voor verwarming, werkt het systeem het beste met lage-temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren. Voor het warm tapwater wordt een boiler aan de warmtepomp gekoppeld. Hierin wordt het warm tapwater dat de warmtepomp maakt opgeslagen. De pomp staat buiten en hij neemt ongeveer 2 vierkante meter in beslag.

 

 

Hoe werkt een luchtwarmtepomp?

Een luchtwarmtepomp bestaat uit twee onderdelen. Je hebt een onderdeel voor binnen en een onderdeel voor buiten. Het onderdeel voor binnen staat naast de gasketel. Het onderdeel voor buiten staat bijvoorbeeld op het dak of naast het huis. Het onderdeel dat buiten staat trekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt in de vorm van warm tapwater naar een voorraadboiler geleid. Op deze manier wordt uw woning verwarmd.

Stap 1: warmte onttrekken uit de omgeving

De eerste stap van de luchtwarmtepomp is dat de warmte ontrokken wordt uit de lucht. Deze lucht wordt vervoerd door een buizensysteem. Door dit buizensysteem stroomt een vloeistof die vorstvrij is. Deze vloeistof is kouder dan de buitenlucht. Doordat de vloeistof in de buizen kouder is, kan de warmte uit de buitenlucht onttrokken worden. Dit systeem werkt ook wanneer de temperatuur onder nul graden Celsius is.

Stap 2: het verhogen van de luchtwarmtepomp temperatuur

De vorstvrije vloeistof absorbeert de warmte, kookt en verdampt. De warmtepomp compressor verhoogt de druk van deze damp, hierdoor stijgt de temperatuur. Op deze plek wordt de damp heel warm, zo warm dat het gebruikt kan worden in een verwarmingssysteem.

Stap 3: warmte gebruiken in huis door luchtwarmtepomp

Nu kan uw huis of het water in huis verwarmd worden met de gewonnen warmte van de luchtwarmtepomp.

Waar staat de luchtwarmtepomp?

Een luchtwarmtepomp staat buiten. Deze kan op elke gewenste plek worden geplaatst, zodat u hem uit het zicht kunt zetten. U kunt hem bijvoorbeeld plaatsen op een plat dak of naast het huis. Een groot voordeel is dat hij vrijwel geen geluid maakt. Met het geluid hoeft u dus geen rekening te houden bij het bepalen van een geschikte plek. Daarnaast neemt de warmtepomp niet veel ruimte in beslag.

Wat zijn de voordelen van een luchtwarmtepomp?

Een luchtwarmtepomp heeft vele voordelen, hieronder staan er een aantal opgesomd:

  • Zeer geschikt bij renovatie van uw woning.
  • Ook geschikt als u geen ruimte heeft om te boren.
  • Met een lucht-waterwarmtepomp heeft u geen gas meer nodig.
  • Zowel voor verwarming van uw woning als voor warm tapwater.
  • Deze warmtepomp heeft een zeer goed rendement.

Luchtwarmtepomp vloerverwarming

Zoals al eerder vermeld werkt een luchtwarmtepomp vaak via vloerverwarming. Er wordt warmte uit de lucht buiten onttrokken. Deze warmte zorgt er via de vloerverwarming voor dat de woning wordt verwarmd.

luchtwarmtepomp

Meer weten over de luchtwarmtepomp?

Wilt u meer hier meer informatie over ontvangen of wilt u zich laten adviseren over welke hybride warmtepomp of andere warmtepomp het beste bij uw woning past? Neem dan gerust contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?
  • Alle soorten pompen
  • Merkonafhankelijk
  • Compleet ontzorgen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Betrouwbare partners Vaillant, PicoEnergy en NIBE

Bekijk wie u voor gingen