Wat is het rendement van een warmtepomp?

Rendement warmtepomp

Overweegt u om een warmtepomp aan te schaffen? Bij de overweging om een warmtepomp aan te schaffen, wordt natuurlijk ook het rendement warmtepomp in gedachten gehouden. Het aanschaffen van een warmtepomp is immers een investering. Om deze reden is het voor velen van belang om te weten wat het rendement van de warmtepomp is. Is de warmtepomp zijn investering eigenlijk wel waard?

Het rendement warmtepomp wordt uitgedrukt in COP. COP staat voor Coëfficiënt Of Performance. Dit is de verhouding tussen de energie die de warmtepomp levert en de energie die de warmtepomp gebruikt. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het rendement warmtepomp. Een warmtepomp met een COP van drie, levert drie keer de warmte die je er aan energie instopt. Het rendement warmtepomp is dan 300%. Ter vergelijking: het rendement van een HR-ketel is vaak 107%.

Daarnaast draagt een warmtepomp bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Dit komt doordat een warmtepomp minder energie nodig heeft dan dat hij levert. De benodigde energie is lager dan de geleverde energie. Een warmtepomp is een duurzame manier van energie opwekken. Ook dit draagt in zekere zin bij aan het rendement van de warmtepomp.

Comfort als rendement warmtepomp

Naast financieel rendement heeft de warmtepomp ook comfort als rendement. Het comfort dat de warmtepomp u biedt is veruit het belangrijkste voordeel van onze warmtepomp systemen. Als u daar behoefte aan heeft, verwarmt de warmtepomp uw woning tot een behaaglijk en comfortabel thuis. Loopt de temperatuur buiten op? Ook dan is de warmtepomp van toepassing, dan kan de warmtepomp namelijk voor verkoeling zorgen. Verkoeling is een optie van de warmtepomp, die niet bij elke warmtepomp van toepassing is. En dat allemaal met een systeem.

Energie besparen

Met warmte uit eigen bodem! Wij halen de warmte uit de grond middels een warmtepomp. Zo bespaart u gemiddeld tot 50% op uw energiekosten. Ontdek de mogelijkheden en vraag direct uw offerte op maat.

Subsidie

Om duurzame energie te stimuleren komt de overheid waarschijnlijk met een subsidie op warmtepompen. Burgers die zelf duurzame energie willen opwekken via een warmtepomp krijgen de mogelijkheid om subsidie aan te vragen.De subsidie zal ook voor zonneboilers gelden.

Renovatie of nieuwbouw?

Op dit moment is nog niet bekend hoe de subsidie regeling voor warmtepompen er definitief uit komt te zien. Zo is nog onduidelijk of de subsidie alleen voor bestaande bouw en renovatie geldt of dat deze ook voor nieuwbouw gaat gelden. De verwachting is dat dit in november duidelijk wordt. De subsidie komt beschikbaar via Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Geo-Energie houdt deze ontwikkeling rondom subsidie op warmtepompen nauwlettend voor u in de gaten en zal zo mogelijk behulpzaam zijn bij het aanvragen van deze subsidie.

Gecertificeerd installatiebedrijf warmtepompen

Om in aanmerking te komen voor subsidie op warmtepompen zal de warmtepomp in ieder geval moeten zijn aangelegd door een bedrijf dat voldoet aan alle wettelijke eisen en certificeringen om een warmtepomp te mogen aanleggen.Geo-Energie voldoet aan alle verplichte normen en is gecertificeerd voor aanleg en onderhoud van warmtepompen. Geo-Energie is ook een gecertificeerd boor bedrijf.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het rendement van de warmtepomp of wilt u graag een adviseur spreken? Neem dan contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?
  • Alle soorten pompen
  • Merkonafhankelijk
  • Compleet ontzorgen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Betrouwbare partners Vaillant, PicoEnergy en NIBE

Bekijk wie u voor gingen