Nieuwbouw in Goes in de wijk Mannee

Vraag van de klant 

De heer Roelse, en mevrouw Voordijk vragen voor hun nieuwbouwwoning een warmtepompinstallatie die hun huis kan verwarmen en koelen en kan zorgen voor warm tapwater. Er is geen gasaansluiting in de wijk aanwezig.

Specificaties

Type woning
Vrijstaande woning
Inhoud van de woning
160m2 gebruiksoppervlakte = 410m3
Aantal bewoners
2
Type verwarming
Beneden vloerverwarming, boven vloerverwarming

 

 

 

Door Geo-Energie geadviseerd en geïnstalleerd

Ontwerpen, leveren en plaatsen Vaillant flexoCOMPACT 8,9 kW met ingebouwde boiler van 175 liter. Leveren en plaatsen van het bodem energie systeem. 2 boringen van circa 70m diep in de oprit voor het huis. Plaatsing van de warmtepomp is in de bijkeuken op de begane grond.Het systeem is opgeleverd in juli 2016.

Voordelen en rendement

Voordelen: De warmtepomp kan, naast verwarmen ook zorgen voor passieve koeling. Voor een huis dat zeer goed is geïsoleerd wordt dit steeds belangrijker. Voor nieuwbouwhuizen geldt dit zeker. 

Rendement: In dit nieuwbouwhuis is geen gasaansluiting aanwezig. Dankzij een CoP* van 5,1 is het energieverbruik voor verwarmen van de woning circa 80% lager dan met een traditionele gasketel (die een CoP* heeft van circa 1).

* CoP (Coëfficiënt of Performance) is een getal dat de verhouding weergeeft tussen energieverbruik (gas of elektriciteit) en op opgewekte energie (warmte op koude). Hoe hoger het getal hoe efficiënter/ energie zuiniger.

vaillant warmtepomp

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen