Bodemgekoppelde warmtepomp in Veenendaal

Om een bestaande woning in Veenendaal te verduurzamen hebben we een warmtepomp met bodembron aangelegd. Hierdoor kan het vrijstaande huis worden verwarmd en gekoeld zonder dat nog een gasaansluiting nodig is.

De benodigde elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. (Zon-PV)

Specificaties

Type woning
Vrijstaande woning met 2 verdiepingen.
Inhoud van de woning
Circa 650 m3. Totaal verwarmd vloeroppervlakte 255 m2.
Aantal bewoners
2 volwassenen
Type verwarming
(Laag temperatuur) radiatoren

Omdat de bewoners de wens hebben om hun huis van het gasnet los te kunnen koppelen adviseert Geo-Energie een bodem-gekoppelde Vaillant flexoTHERM 15 kW warmtepomp. Met deze warmtepomp kan, in de zomer ook passief worden gekoeld. Omdat de woning geen vloerverwarming heeft is een aantal bestaande radiatoren vervangen door laag-temperatuur radiatoren. Deze` zijn ok geschikt voor de koeling in de zomer. Voor de warmtepomp zijn 5 boringen van 50 meter gemaakt. Hiervoor is de grond-verdringende (Sonische) boormethode gebruikt. De boringen zijn uitgevoerd in het garagepad waardoor de verdere tuin kon worden gespaard.

Voor het warm tapwater is gekozen voor een 300 liter boiler.

De warmtepomp is aangesloten op het internet. Hierdoor is bediening op afstand. dmv een App, mogelijk. De draadloze thermosstaat zorgt voor modern bedieningsgemak binnenshuis.

PHOTO-2019-04-03-10-53-22.jpg

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen