Warmtepomp kopen

aardwarmte

Een warmtepomp kopen kan een heel goed idee zijn als u een nieuw huis gaat bouwen. Met een warmtepomp kunt u op een energiezuinige manier uw huis verwarmen en voorzien in uw warme tapwater. Als u gaat bouwen in een wijk waar geen gasaansluiting is, dan een warmtepomp de beste oplossing. Ook bij renovatie kunt u een warmtepomp toepassen voor uw verwarming en warm tapwater.

Voor elke situatie, of het nu nieuwbouw is of renovatie, geldt dat deskundig advies noodzakelijk is. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen en woonsituatie. U kunt kiezen voor:

 • Een warmtepomp die de energie uit de grond haalt (bodem gekoppelde warmtepomp)
 • Een warmtepomp die de energie uit de lucht haalt (Luchtwarmtepomp en waterwarmtepomp)
 • Een warmtepomp die gekoppeld wordt aan uw huidige cv ketel (Hybride oplossing) .

Doordat een warmtepomp gebruik maakt van lage temperaturen om uw huis te verwarmen, geeft de warmtepomp zeer comfortabele warmte met een constante temperatuur . Hierbij heeft u geen last van koude en warme zones in uw woning.

Waarom kopen bij een warmtepompspecialist?

Een warmtepomp kopen vraagt om een deskundig advies, omdat een warmtepomp kopen altijd maatwerk is. De warmtepomp wordt afgestemd op uw huis, uw afgiftesysteem (radiator, vloerverwarming) uw behoefte aan warm water, en de mate van isolatie. Zowel bij nieuwbouw als bij renovaties is de aanschaf van een warmtepomp een energiebesparende en duurzame investering. De warmtepomp zorgt voor de verwarming en zelfs de koeling van uw huis.

Een warmtepomp verbruikt elektriciteit om te draaien. Daarom kan het een goed idee zijn om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen dan voor een duurzame elektriciteit opwekking waardoor uw warmtepompsysteem nog duurzamer wordt. Zo creëert u een energieneutraal huis.

Welke voordelen heeft een warmtepomp?

 • Energiebesparing
  De warmtepomp gebruik gratis energie uit de natuur. Dit kan warmte uit de aarde zijn of warmte uit de lucht. Afhankelijk van uw situatie kunt u met een warmtepomp tot wel 60 % besparen op uw energiekosten.
 • Verwarmen en koelen
  Met een grondgebonden warmtepomp kunt u niet alleen uw woning comfortabel warm krijgen, maar kunt u in de zomer ook zelf koelen. De koeling voelt comfortabel aan, omdat het via de vloerverwarming wordt overgebracht. Daarnaast heeft u geen last van tocht. Bovendien is koeling via de grondgebonden warmtepomp veel energiezuiniger dan traditionele airconditioning.
 • Minder CO2 uitstoot
  Omdat de warmtepomp gebruik maakt van de energie uit de bodem of uit de lucht, is de CO2 uitstoot veel minder dan bij gewone verwarming. Als de warmtepomp ook nog eens groene stroom gebruikt of stroom uit uw zonnepanelen, dan wordt helemaal geen fossiele brandstof meer gebruikt! Dit is nog beter voor het milieu.

warmtepomp kopen

Vaillant warmtepomp kopen

Geo-Energie is een onafhankelijke warmtepompen installateur die is gespecialiseerd in warmtepompen. Geo-Energie adviseert altijd de beste oplossing voor haar klanten en is daarbij merkonafhankelijk. Door haar jarenlange ervaring heeft Geo-Energie goede ervaringen met verschillende merken. Geo-Energie is exclusief importeur van het Oostenrijkse merk Neura. En Geo-Energie is Innovatiepartner (VGIP) van Vaillant warmtepomp. Deze merken hebben een uitstekende prijs/prestatie en worden daarom om de warmtepompexpert Geo-Energie vaak aanbevolen.

Terugverdientijd van een warmtepomp

Hoe snel u uw investering in een warmtepomp terug verdient hangt erg af van uw situatie en, bij renovatie, van uw huidige energieverbruik. De overheid geeft subsidies op aanschaf en installatie van warmtepompen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat uw huis in waarde stijgt als u uw huis verwarmt met een warmtepomp.

Een warmtepomp kopen bij GEO-Energie

Wilt u meer informatie ontvangen over de werking en voordelen van een warmtepomp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen