Hoe werkt een Hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen die alleen Geo-Energie heeft!

Hybride warmtepompen van Geo-Energie

Hybride warmtepompen zijn gekoppeld met een andere energieleverancier, vaak een CV ketel. Soms is een bestaand huis (nog) niet 100% geschikt voor een warmtepomp, bijvoorbeeld door matige isolatie en omdat er geen laag-temperatuurverwarming aanwezig is in de woning. Dan kan een Hybride oplossing de beste keuze zijn om toch energie te besparen en een bijdrage te leveren aan verduurzaming. De warmtepomp verwarmt het huis, behalve bij extreem lage temperaturen (onder - 5 graden). In dat geval springt de bestaande c.v. installatie bij. Nu kan een hybride warmtepomp toch zeer rendabel zijn. Ondanks het feit dat bijvoorbeeld de isolatie van de woning te wensen overlaat.

Hybride warmtepompen van geo-energie

Hoe werkt de hybride warmtepomp?

Bij een hybride warmtepomp wordt de lucht-warmtepomp gekoppeld aan uw bestaande CV ketel. Deze oplossing is uitstekend geschikt bij een bestaande woning, ook wanneer die geen vloerverwarming of lage-temperatuur- radiatoren heeft. De hybride warmtepomp neemt de verwarming van uw woning grotendeels (tot ca. 85%) voor zijn rekening. De bestaande installatie bereidt het warm tapwater en ondersteunt de hybride warmtepomp wanneer nodig. Dat wil zeggen: als het buiten zeer koud is. De installatie regelt dit automatisch en kiest steeds de meest energiezuinige optie.

Een controller optimaliseert automatisch de inzet van de hybride warmtepomp of CV ketel. Bij een hybride warmtepomp bespaart u een aanzienlijk deel van uw huidige gasverbruik. In principe worden zo de sterke kanten van zowel de CV ketel als de hybride waterpomp gebruikt en behoudt u het comfort.

Meer weten? Vraag direct een prijsindicatie aan of neem contact met ons op.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen