Noodkerk in Bevrijdings museum geopend

De noodkerk in het Bevrijdingsmuseum Zeeland is op 22 april, officieel geopend in bijzijn van de Canadese Ambassadeur en de commissaris van de Koning van de provincie Zeeland.

De noodkerk is in 1946 gebouwd als tijdelijke oplossing omdat de oorspronkelijke kerk tijdens de slag om de Schelde volledig was verwoest. De noodkerk is tot 1951 in gebruik geweest. Nu is de noodkerk, met steun van veel vrijwilligers, herbouwd als onderdeel van het Bevrijdingsmuseum Zeeland.

noodkerk-warmtepomp.jpg

Warmtepomp van Geo-Energie

Geo-Energie, dat ook in Nieuwdorp, Zeeland is gevestigd,heeft een Vaillant warmtepomp Flexo Compact met een warmtepomp installateur geplaatst in de noodkerk. Dit is een grondgebonden pomp die gebruik maakt van aardwarmte. Op deze manier kan de kerk energie zuinig maar ook CO2 zuinig worden verwarmd.

De noodkerk is in 1946 gebouwd als tijdelijke oplossing omdat de oorspronkelijke kerk tijdens de slag om de Schelde volledig was verwoest. De noodkerk is tot 1951 in gebruik geweest. Nu is de noodkerk , met steun van veel vrijwilligers, herbouwd als onderdeel van het Bevrijdingsmuseum Zeeland.

“De service is echt fantastisch. Van begin tot het eind zijn wij compleet ontzorgd.”

Gerard de Jong

Lees meer referenties

Waarom een warmtepomp bij GEO-Energie?

Bekijk wie u voor gingen